Usein kysytyt kysymykset

Onko Sinulla kysymyksiä talon toiminnasta tai käyttäytymisestä tilaisuuksissa? Olemme yrittäneet vastata ennakkoon, uusia vastauksia annamme mielellämme.

Lipunmyynnin aukioloajat ja maksuvälineet?

Toimistomme lipunmyynti on normaalisti auki tiistaista perjantaihin klo 9-16.

Tapahtumien aikana lipunmyynti aukeaa tuntia ennen tilaisuutta lipunmyyntitiskille, jossa myymme vain sen illan lippuja. Jos kassalla on jonoa, emme valitettavasti voi huomioida paikkatoiveita. Osassa tilaisuuksia ovimyynnissä on kalliimpi hinta.

Maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukortit. Lisäksi hyväksymme yleisimmät kulttuuri- ja hyvinvointisetelit ja niiden kortit sekä esimerkiksi ePassin. Siinä toivomme teidän käyttävän mobiilisovellusta.

Nettikauppana Kuhmo-talon tilaisuuksissa palvelee Lippupiste. Lisäksi Kuhmon Kamarimusiikki myy itse omat pääsylippunsa. Muiden tilaisuuksiimme mahdollisesti lippuja tarjoavien tahojen sivuja emme suosittele emmekä voi taata, että niillä pääsee tilaisuuteen.

Varatut liput tulee lunastaa hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Tarvittaessa lähetämme liput postitse tai ne voi tilata netin kautta sähköisesti.

Vaatesäilytyksen normaali hinta on 2 €/takki. Tähän tarvitaan käteismaksu. Joissain tapahtumissa järjestäjä on antanut luvan sisältää vaatesäilytys lipun hintaan.

Lippujen palauttaminen

Mikäli järjestäjä peruu tapahtuman, palautamme asiakkaalle lipun hinnan josta on vähennetty Lippupisteen palvelumaksu. Tätä varten meillä olisi hyvä olla asiakkaan yhteystiedot.  Lippupisteen verkkokaupan asiakkaisiin saamme aina yhteyden järjestelmässä olevan sähköpostiosoitteen kautta. Rahat palautetaan järjestäjän antaman aikataulun mukaan mutta palautusta on aina haettava ennen tilaisuuden päivämäärää. Joissain tapauksissa lippu käy järjestäjän seuraavaan tilaisuuteen.

Lipunostaja voi palauttaa lipun myös jos itse on sairastunut eikä pysty lippua käyttämään.

Valokuvaaminen tilaisuuksissa

Erityisesti Lentua-salimme herättää ihastusta ja moni haluaa ikuistaa itsensä juhlaillan komeissa puitteissa. Tämä käy hyvin silloin, kun itse tilaisuus ei ole käynnissä – yleisön saapuessa saliin, väliajalla yms. Sillon myös valo riittää kuvaamiseen ilman ylimääräisiä laitteita.

Valokuvaaminen ja tilaisuuksien muunlainen tallentaminen vaatii aina erityisluvan. Silloinkin salamavalon ja jalustan käyttö on kielletty, ellei tilaisuuden järjestäjä ole antanut lupaa tilaamalleen ammattikuvaajalle. Tablettien ja muiden mobiililaitteiden näytöt ovat erittäin kirkkaita ja häiritsevät muuta yleisöä.

Jos esiintyjä haluaa videotallenteen tapahtumasta, se tehdään yleisön viihtyvyyden takaamiseksi pääsääntöisesti Kuhmo-talon omalla välineistöllä.

Kuka päättää talon ohjelmistosta?

Kuhmo-talo on esiintyjien varattavissa oleva tila. Talo ei siis pääsääntöisesti tilaa esiintyjiä eikä maksa heidän palkkioitaan, vaan esiintyjät tulevat normaalisti omalla riskillään. Toistaiseksi emme ole joutuneet kieltämään tilaisuuksia siksi, että emme olisi pitäneet niitä sopivina.

Meille voi esittää toiveita ja välitämme myös palautteen esiintyjille. Helpoiten tämä käy sähköpostitse, kuhmo.talo[@]kuhmo.fi. Pyrimme kontaktoimaan toivottuja esiintyjiä, mutta he päättävät itse kiertueistaan.

Kuhmon kaupungin kulttuuritoimi järjestää määrärahojensa puitteissa tilaisuuksia, joilla usein täydennetään kaupallisten toimijoiden tarjontaa. Näitä toiveita voi esittää suoraan kulttuuritoimelle.

Miten erityisryhmän on huomioitu?

Kuhmo-talo on sitoutunut hyvään saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Induktiosilmukkaa tarvitsevia asiakkaita neuvomme heille parhaiden paikkojen valinnassa. Lisätietoja saavutettavuuden sivulla.

Löytötavarat

Kuhmo-talo säilyttää löytötavaroita vähintään kuukauden ajan ja niitä voi kysyä toimistosta.

Mistä talon tilat ovat saaneet nimensä?

Kuhmo-talon tilat on nimetty kuhmolaisten vesistöjen mukaan: Lentua-sali Lentuajärven, Pajakka-sali Pajakkakosken ja Kahvila Juttua Juttuajärven mukaan.

Kotimaisten kielten tutkimuslaitoksen mukaan Lentuajärvi pohjaisi karjalaiseen miehennimeen Lentu tai Lenti, joka puolestaan on Melentin puhuttelumuoto.
Pajakka puolestaan on murteellinen nimi paatsamalle, jota kasvaa myös Pajakkakosken rannalla.
Juttua johtuu perimätiedon mukaan kaskimaata koskevasta riitajutusta. Käräjä- tai riita-asiaan liittyvä tausta on monella muullakin Juttu-alkuisella nimellä ympäri maata.

Kuhmo-talon suunnittelija ja taideteokset

Kuhmo-talon on suunnitellut Matti Heikkinen Oulusta ja akustiikan on suunnitellut Alpo Halme Helsingistä.

Kuhmo-talossa on hyvin karsitusti kiinteitä taideteoksia, jotta vaihtuville näyttelyille jää tilaa. Yleisölämpiössämme on kaksi Osmo Rauhalan teosta: pääoven lähellä Lumen ääni (omistaja OP ryhmän taidesäätiö) ja kahviossa Kertosäe (omistaja Kuhmon Osuuspankki). Piha-alueella ovat Jaana Bombinin teos Nainen ja portti sekä Lammasjärven rannassa Kuhmon kaupungin omistamat Esko Määtän betonikarhut Maltti ja Viltti.

Sisäänsoitossa käytössämme on Aulis Sallisen Kuhmo-talolle säveltämä Fanfare of the Sunrise Echoes, josta Kuhmon Kamarimusiikissa usein vieraillut trumpetisti Stephen Burns on soittanut sisäänsoittofanfaarinamme käytetyt fragmentit.

Mitä materiaaleja saleissanne on käytetty?

Lentua-salissa seinät ovat Kainuun mäntyä, jota on lautana käytetty peräti 60 kilometriä. Myös seinän kiviaines on läheltä, se on Suomussalmen vuolukiveä, kuten muutkin talon kivipinnat.

Lattiassa on kesän 2020 vesivahingon jäljiltä kahta puulajia. Alkuperäinen laji, jota on penkkien alueella, on brasilialaista guatambua. Samaa puuta on myös aulan ja Pajakan puulattia. Lava ja katsomon etuosa ovat aasian vaahteraa, sillä guatambua ei enää ole yleisesti saatavilla. Näiden puulajien lisäksi esimerkiksi tuoleissa ja Pajakan seinissä on myös koivua ja listoilla saarnia.

Tarjoatteko matkapaketteja?

Kuhmo-talo ei myy matkapaketteja, mutta meillä on erinomaisia yhteistyökumppaneita apunamme kaikenlaisiin tarpeisiin. Kuhmon hotellit, Hotelli Kalevala  ja Hotelli Kainuu, tarjoavat suurimpiin tapahtumiimme erityishintaisia huoneita. Tarjouksia voi kysyä suoraan hotelleista. Muuta ohjelmatarjontaa voitte etsiä esimerkiksi Wild Taigan yhteistyöyrityksiltämme, joiden tarjonta ulottuu ruokapalveluista safareihin, hyvinvointiin ja ohjattuihin suurpetojen valokuvaretkiin.

Onko talossa yleisölle avointa tietoverkkoa?

Yleisö voi käyttää avointa WiFi-verkkoamme. Mobiililaitteiden yleistyttyä emme enää tarjoa yleisöpäätteitä julkiseen käyttöön.

Pukeutuminen tilaisuuksissa

Kuhmo-talo on rento kulttuuritila, eikä meillä ole pukeutumiskoodia. Klassisen musiikin konserteissa osa yleisöstä suosii hieman muodollisempaa asua, mutta normaalit siistit vaatteet sopivat niihinkin tilaisuuksiin hyvin. Tärkeintä on, että yleisö tuntee olonsa kotoisaksi.

Kutsuvierastilaisuuksissa kutsuja voi esittää omia toiveitaan pukeutumisesta.

Voinko varata talon omaan tilaisuuteeni?

Kuhmo-talon on hyvin käytetty juhlatila esimerkiksi suku- ja perhejuhlissa. Voit kysyä toimistostamme sopivia tiloja hyvin erilaisiin juhliin ja kokouksiin. Käymme läpi tarpeesi ja keskustelemme erilaisista vaihtoehdoista toiveittesi pohjalta.

Kysymyksiä Kuhmo-talolle

Tällä lomakkeella voit kysyä lisätietoja talosta,

  • Kysymys voidaan luvan antaessasi muotoilla uudelleen ja liittää tämän sivun kysymyksiin. Emme julkaise nimeäsi tai sähköpostiosoitettasi.
  • Roskapostin vähentämiseksi kirjoita ylle kolme numeroa ja välilyönnin jälkeen kolme kirjainta.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.