Tapahtumat

Kuhmo-talo on täynnä elämää koko vuoden

Ohjelmatiedot päivitetään tapahtumakalenteriin heti, kun ne varmistuvat.  Mikäli haluat lippuja, lisätietoja näistä tilaisuuksista tai ennakkotietoa vireillä olevista hankkeista, ota yhteyttä suoraan meihin (puh. 08 615 55451 tai 08 615 55450).

* * *

Kuhmo-talon liput saa hankittua

– suoraan Kuhmo-talon toimistosta tai

– puhelimitse numerosta 08-615 55451 (Kuhmon ulkopuolelle toimitamme liput kirjeitse 2 euron lähetyskohtaisella palvelumaksulla) tai

– verkon kautta sivuilta www.lipputoimisto.fi (palvelumaksu lipulta/lähetykseltä 2,00-8,00 €)

Kuhmon Kamarimusiikin tiedot ja liput saat parhaiten selville heidän omilta sivuiltaan www.kuhmofestival.fi

* * *

Maksuvälineet:

Kuhmo-talolla toimivat normaalit maksukortit sekä yleisimmät kulttuuri- ja tyky-setelit ja tyky-online ja ePassi. Lippuluukulla emme valitettavasti voi ottaa vastaan tyky-online-maksuja, mutta ePassin mobiilimaksu onnistuu hyvin.

* * *

Tässä tietoa tapahtumista, joita Kuhmo-taloon on vuosien mittaan syntynyt:

Kuhmon Kamarimusiikista nautitaan pian jo 49. kertaa. Tapahtuman suunnittelee Vladimir Mendelssohn. Tulevana kesänä ohjelma on entiseen tapaan kiehtova ideoiden, tuntemisen ja taidon maailma.  Tarkat ohjelmatiedot ovat saatavissa Kuhmon Kamarimusiikin omilta sivuilta http://www.kuhmofestival.fi sekä myös suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä ennakkoesitteistä. Sivuilla on myös kattava historiikki tästä toistuvasti maailman parhaimpiin valittavasta klassisen musiikin festivaalista.

Musiikkijuhla Sommelo on Musiikkiyhdistys pro Sommelo ry:n järjestämä suuri kansanmusiikin juhlatapahtuma Kuhmossa, muualla Kainuussa ja Vienan kylissä.  Tapahtumantaiteellinen johtaja on Maari Kallberg.  Lisätietoja voi hakea sivuilta: www.sommelo.net

Kuhmon Talvi järjestetään tammikuun alussa yhteistyössä Kuhmon Kamarimusiikin, Musiikkijuhla Sommelon, Juminkeon, Luontokeskus Petolan ja Kuhmon kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Vuonna 2008 perustetun tapahtuman ajankohtaiset tiedot ovat sivulla http://www.kuhmowinter.fi

Ihminen ja Kosmos on keskusteleva kulttuuri-tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1996. Tapahtuma kokoaa yhteen erityisesti tiedemiehiä ja taiteilijoita keskustelemaan ihmiskunnalle ja maailmalle tärkeistä kysymyksistä. Mukana on tietysti myös musiikkia. Tapahtuma on pitkään järjestetty yhteistyössä Suomen Akatemian kanssa, mutta tällä hetkellä keskustelemme osin uusien järjestäjien kanssa.  Runsaan musiikkitarjonnan suunnittelee Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn. – Ihminen ja Kosmos -tapahtuman kuhmolainen järjestäjä on Pro Kuhmo Oy.

Alexander Lubyantsev, piano, Jukka-Pekka Kuusela, kapellimestari, 28.6.2013
Sinfonietta Lentua, Kuva: Klaus von Matt

Sinfonietta Lentua on Kuhmo-talossa vuoden 2000 alusta 1-4 kertaa vuodessa konsertoinut orkesteri.  Sinfonietta Lentuan taiteellinen johtaja on kapellimestari Jukka-Pekka Kuusela. Orkesteri toimi aluksi Kuhmon musiikkiopiston koulutushankkeena, mutta vuodesta 2005 itsenäisesti. Sen muusikoista n. puolet on yleensä ollut kuhmolaisia ja kainuulaisia soittajia ja toinen puoli on saapunut Petroskoin Valtion Musiikkiakatemiasta. Ajoittain orkesterin esiintymisiä on lähetetty tietoverkon kautta laajemmillekin kiinnostuneille piireille.  –  Orkesteria pitää yllä Sinfonietta Lentuan kannatusyhdistys ry.,  Orkesteri on viime vuosina saanut Taiteen edistämiskeskuksen harkinnanvaraista orkesteritukea ja muuta apuraharahoitusta mm. Suomen kulttuurirahastolta.  Vuoden 2011 alusta orkesteri on liitännäisjäsenenä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:ssä.

Kuhmon Kevätpuhallus järjestettiin ensimmäistä kertaa toukokuussa 1993. Vuosittain toistuva tapahtuma on puhallinsoittajien ja -orkestereitten tapaaminen, jonka järjestävät Kuhmon Musiikkiopisto ja Kuhmon Puhallinorkesteri.

Kesämuusikot Kuhmossa on kesä-heinäkuinen projekti, jonka historia ulottuu vuoteen 1994. Kuhmon musiikkiopisto ja Kuhmo-talo kokoavat vuosittain nuoria musiikin opiskelijoita työskentelemään ”kaupunginmuusikkoina”.  He esiintyivät Kuhmo-talossa päivittäin (Kahvikonsertit Juttuassa klo 14) ja muissakin alkukesän tilaisuuksissa Kuhmossa.  Tarkempia tietoja kesämuusikkotoiminnasta on saatavana Kuhmon Musiikki-opiston omilta sivuilta   https://www.kuhmo.fi/musiikkiopisto.

Kuhmon Römppä on Kuhmon kaupungin kulttuuritoimen vuosia järjestämä kulttuurikokonaisuus marraskuun alussa. Sen oleelliseksi osaksi ja aloittajaksi on vakiintunut Kainuun tangolaulun taitokisa. Viikon toteutuksesta vastaa Kuhmon kaupungin kulttuuritoimi.
Römppäviikot on saanut nimensä renkien ja piikojen vapaaviikosta, jonka aikana heillä oli mahdollisuus pestautua uuteen taloon tulevaksi vuodeksi.

Lisäksi Kuhmo-talossa vierailee säännöllisesti esimerkiksi teatteriryhmiä. Talo on myös erinomainen kokous- ja esitelmäpaikka.